Stäng
blog-header
september 27, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Kära högerskribent... Foto: AP/TT

Gratis: Replik till högerpopulist

För att öka produktiviteten i Sverige och bidra till högre tillväxt har jag satt ihop en standardreplik till högerpopulistiska ledarskribenter som är fri att använda. Varsågod.

Nyligen skrev du på ledarplats i tidningen att dina politiska motståndare blundar för det här problemet. Du har precis upptäckt problemet själv och tänkte kanske att du är ensam om att ha gjort upptäckten. Det måste vara därför du inte bemödade dig med att kolla upp om dina politiska motståndare faktiskt gjort något åt problemet. Du hann väl inte, eftersom det är så viktigt att lösa problemet. Så: Allt som hänt innan du började bry dig spelar ingen roll.

Jag ser också att hela din ingång till problemet baseras på ett enskilt och rätt udda exempel där en politisk motståndare har sagt eller gjort något dumt. För att spara ännu mer tid har du sen dragit långtgående slutsatser om allt möjligt i samhället baserat på den enskildheten. Någon har sagt en korkad grej i USA? Det är därför kids tänder eld på bilar i Sverige. Och det är självklart feministernas fel. Eller antirasisternas. Time flies, man kan inte så noga veta.

De enda gångerna du någonsin nämner sexism eller rasism är när du skäller på människor som arbetar mot diskriminering. Också det för effektivitetens skull, förstås.

Det imponerar och ibland tänker jag att du borde jobba på cirkus, för det är få människor som skulle kunna komma undan med konststycket att konstant hinna skriva samma text om invandring samtidigt som man påstår att antirasisterna är de som är besatta av andra människors ursprung. Men det är väl så du får livspusslet att gå ihop.

Du drar dig inte för att kalla dina politiska motståndare för eliten eller etablissemanget, medan du själv går sida vid sida med folket vars förtroende du bär. Du skriver vad folk tycker och tänker, och om de inte tycker och tänker som du skriver så har folket fel och inte du.

Slutligen vill jag bara säga att jag beundrar ditt mod (och din snabbhet!). Det är få personer som har möjligheten att skriva om sina hjärtefrågor i Sveriges största tidningar och i dessa tider vågar man inte skriva om vad som helst. Då är det tur att du finns, som använder ditt utrymme till att sparka nedåt och slicka uppåt. Även det är förstås rationellt, det är helt enkelt den snabbaste vägen in i mål. Smart.

Du är en sann hjälte, det är en skam att du inte fått någon medalj. Men det kanske finns någon konservativ studentförening där ute som snart kan ändra på det. Det är bara en tidsfråga.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se