Stäng
blog-header
juni 20, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Foto: Egmont förlag

Fantasivärld får sitt första lesbiska par – verkligheten rasar

I sommarnumret av tidningen Bamse så introduceras för första gången ett lesbiskt par. Det är ett lesbiskt par som ska flytta till en bondgård. Självklart var detta ett direkt hot mot Sveriges demokrati, kultur och säkerhet för de sverigevänliga fotsoldaterna.

De gillar inte att serietidningarna de läser, som handlar om björnar som knarkar loss på honung och sköldpaddor som är genier, också innehåller bitar av verkligheten. För här ute har vi nämligen familjer som består av alla möjliga konstellationer. Jag undrar om sverigevänner enbart godkänner den familjesyn som finns i bibeln och inget annat. Fast, då hoppas jag att de skippar bitarna om polygamy, månggifte och kanske hela historien om Lot och hans två döttrar. Tro mig, där snackar vi inte kärnfamiljens värderingar.

Personligen är jag väldigt glad att Bamse kommit längre. När jag var barn och flykting i Sverige gavs det ut en Bamse-tidning som hette ”Bamse och Kalle Svartskalle”. Avsikten med den var god men jisses vad den känns extremt okunnig och förlegad när man läser den nu i efterhand.

Manusförfattaren bakom historien med det lesbiska paret har såklart blivit hotad. Det kanske är sverigevänner som själva läser tidningen och tycker Bamse är en fängslande historia som vigt navigerar samtidens klichéer och skildrar mänsklighetens inneboende konflikter utan naivitet och försköning, som nu drar lans mot HBTQ-personers existens i deras magiska värld. Eller så är det föräldrar till barn som gillar Bamse, vilket får mig att fundera på om vi inte ska ha ett slags föräldrakörkort ändå.

TEST 26A:

Det är sovdags för ditt barn. Du läser en serietidning som du vet att ditt barn uppskattar väldigt mycket. Den handlar om fantasivarelser som lever tillsammans i en skog. En av berättelserna handlar om ett par som ska köpa en gård. De heter Frida och Vera. Ditt barn frågar varför hen inte har två mammor som har en bondgård. Hur svarar du?

A) Jag berättar för barnet att kärlek ser olika ut för olika människor och att man ska vara med den som gör en lycklig

B) Jag söker igenom nynazistiska hatsidor i jakt på serietidningens skapare och sen skickar jag mordhot till var och en av dem, som en ansvarsfull vuxen

Vad skönt det skulle vara ifall alla dessa barn som är fast med de här usla föräldrarna gjorde en tonårsrevolt och blev PK-älskande, kulturmarxistiska söderjournalister eller vad nu än extremhögerns värsta mardröm är idag. Förlåt, jag menar imorgon. För idag är den värsta mardrömmen att två personer älskar varandra utan extremhögerns godkännande.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se