Stäng
blog-header
november 7, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Läskig blomma. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Detta ska du undvika för att slippa bli hotad när du pratar om SD

Det finns två säkra kort du kan satsa pengar på. Det ena är att det knappt går två dagar utan ännu en skandal från Sverigedemokraterna, och det andra är att företrädare eller sympatisörer sen kommer hota inblandade som inte är på deras sida i skandalen. I dag är inget undantag. Nu på morgonen läser jag att en lokal journalist som skrivit en nyhet om Sverigedemokraternas gala på Grand Hotel har blivit hotad, bara för att hon gjort sitt jobb.

Det verkar inte finnas någon gräns för Sverigedemokraternas ilska, hela verkligheten ska sättas dit. Här är bara ett par exempel av alla saker du ska undvika om det gäller Sverigedemokraterna och du inte vill bli hotad och trakasserad:

Vara journalist
Forska om Sverigedemokraterna
Vara 15 år gammal och ställa frågor i TV
Sjunga låtar du skrivit
Välja själv vilka artister du vill boka
Sätta upp en skylt som välkomnar flyktingar
Samla in pengar till utsatta människor

Jag skulle kunna sitta hela dagen och lista exempel. Det går från det absurda till det mest vidriga. Som när de gav sig på en anställd som anmält sexuella trakasserier inom partiet. Det går inte att föreställa sig att något annat parti och dess sympatisörer skulle agera likadant. Ingen moderat ringer och hotar att mörda mig för att jag vill få bort riskkapitalister från välfärden. Ingen centerpartist skriver rasistiska kommentarer om mig för att jag tycker de har fel åsikt om kärnkraft. Det är enbart när det gäller Sverigedemokraterna som det blir så.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se