Stäng
blog-header
november 3, 2015
Margret Atladottir, redaktör
Podden leds av Somar Al Naher.

Livepodd på fredag: Feminism – Hur funkar det?

Vad är feminism? Kan och bör män vara feminister? Varför snackar alla så mycket om Beyoncé, och om hon är en äkta feminist eller inte? Kan man anspela på kapitalism och sexism och ändå vara feminist, hur hänger det ihop?

Varför beskylls feminismen och feminister för världens alla problem? Och samtidigt, varför är hatet så stort mot feminister och kvinnor.

Hur har de olika vågorna av feminism sett ut i framförallt Sverige? Vad betyder ordet intersektionell och hur hänger det ihop med feminism? Vad är en antirasistisk feminism med andra ord?

Somar Al Naher pratar med Niclas Järvklo, maskulinitetsforskare, sekreterare i utredningen Män och jämställdhet och Paulina de los Reyes, som forskar om makt, intersektionalitet och diskriminering ur ett historiskt perspektiv.

Kom och lyssna på plats i ABF-huset i Stockholm nu på fredag den 6/11 – eller live på politism.se!

Om bloggen

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden och debatten har knuffat undan utrymmet för enkla frågor om svåra ämnen. I den här podden gör vi det omvända. Kom och lyssna på plats i ABF-huset – eller live på politism.se. "Hur funkar det?" leds av Somar Al Naher och är ett samarbete mellan Politism och ABF Stockholm.  

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se