Stäng
blog-header
mars 4, 2016
Politism, redaktion
Mirjam Katzin, Somar Al Naher och Rasmus Fleischer. Foto: Eric Rosén.

Podd: Antisemitism – Hur funkar det?

Vad är antisemitism och hur tar den sig i uttryck i dagens samhälle?

På vilket sätt skiljer sig antisemitism och rasism? Vad behöver samhället, vänstern och antirasistiska rörelsen göra för att bli bättre på att motverka antisemitismen?

Gäster:
Rasmus Fleischer, forskare i ekonomisk historia.
Mirjam Katzin, doktorand i juridik.

Podden leds av Somar Al Naher och sänds live på Politism i dag, klockan 12:00. Lyssna på sajten, eller kom till ABF-huset i Stockholm. Ställ frågor till panelen i facebookeventet eller på twitter under hashtagen #hurfunkardet.

Mer info ”Hur funkar det?”

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden. Många vågar inte längre erkänna att de är osäkra eller tvivlar. Tonläget i medier, facebookgrupper och på twitter är ofta väldigt högt.

Med den insikten – och med viljan att ge fler möjligheten att begripa, delta i och känna sig bekväma i det offentliga samtalet på sikt – startade Politism och ABF Stockholm poddserien ”Hur funkar det?”.

Om bloggen

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden och debatten har knuffat undan utrymmet för enkla frågor om svåra ämnen. I den här podden gör vi det omvända. Kom och lyssna på plats i ABF-huset – eller live på politism.se. "Hur funkar det?" leds av Somar Al Naher och är ett samarbete mellan Politism och ABF Stockholm.  

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se