Stäng
blog-header
september 16, 2015
Politism, redaktion
Podden leds av Somar Al Naher.

Hur funkar det? En ny livepodd som vågar ställa dumma frågor

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden. Många vågar längre erkänna att de är osäkra eller tvivlar. Tonläget i medier, facebookgrupper och på twitter är ofta väldigt högt.

Visserligen gillar vi konflikt, men om det inte finns några forum där man får vara osäker – där man slipper känna sig dum för att man inte tänkt klart – kommer samtalsklimatet att bli destruktivt.

Nu vill vi bidra till att skapa ett sånt forum i och med podden ”Hur funkar det?”.

I det första avsnittet, som livesänds på fredag på Politism.se eller följs gratis som publik i ABF-huset i Stockholm, pratar vi om klass.

Podden leds av Somar Al Naher som tar sig an ämnet tillsammans med Lena Sohl, forskare i sociologi som skrev avhandlingen ”Att veta sin klass: Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige” och Per Anders Svärd, doktorand i statsvetenskap. Läs mer på facebookeventet.

”Hur funkar det?” är ett samarbete mellan Politism och ABF Stockholm.

Om bloggen

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden och debatten har knuffat undan utrymmet för enkla frågor om svåra ämnen. I den här podden gör vi det omvända. Kom och lyssna på plats i ABF-huset – eller live på politism.se. "Hur funkar det?" leds av Somar Al Naher och är ett samarbete mellan Politism och ABF Stockholm.  

Sök på Politism.se