Stäng
blog-header
februari 5, 2016
Politism, redaktion
Podden leds av Somar Al Naher.

Det orangea kuvertet – Hur funkar det?

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden. Många vågar inte längre erkänna att de är osäkra eller tvivlar. Tonläget i medier, facebookgrupper och på twitter är ofta väldigt högt.

Med den insikten – och med viljan att ge fler möjligheten att begripa, delta i och känna sig bekväma i det offentliga samtalet på sikt – startade Politism och ABF i höstas poddserien ”Hur funkar det?”.

Podden, som leds av Somar Al Naher, återkommer nu – fredagen den 12 februari, klockan 12:00, med ett avsnitt om det orangea kuvertet. Kom och lyssna på ABF-huset i Stockholm eller lyssna på direktsändningen av podden här på Politism.se. Ställ frågor till panelen i facebookeventet eller på twitter under hashtagen #hurfunkardet.

Mer info om vårens första avsnitt:

Nästan en kvarts miljon svenska pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns. Sedan år 2006 har fattigpensionärer ökat dramatiskt. Arbetare, kvinnor och invandrade som tjänar dåligt under sitt yrkesliv är främsta förlorarna. De som tjänar mycket är vinnarna i det nya systemet och de har också bättre koll på sin pension.

Ska det verkligen vara såhär? Finns det inget mer solidariskt system? Och måste man arbeta tills man stupar för att få en värdig pension? Tillsammans öppnar vi det orangea kuvertet och tar itu med skräcken.

Gäster:
Joel Dahlberg, ekonomijournalist och författare. Han har bland annat skrivit boken ”Pensionsbluffen: Tryggheten som gick upp i rök”.

Rebecka Andersson, har arbetat som pensionshandläggare och informatör inom de kommunala avtalen. Numera föreläsare om pensioner.

Om bloggen

Alla verkar så tvärsäkra nuförtiden och debatten har knuffat undan utrymmet för enkla frågor om svåra ämnen. I den här podden gör vi det omvända. Kom och lyssna på plats i ABF-huset – eller live på politism.se. "Hur funkar det?" leds av Somar Al Naher och är ett samarbete mellan Politism och ABF Stockholm.  

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se