Stäng
blog-header
juni 28, 2015
Hanna Gustafsson, bloggare

When you work at Politism…

Då redaktörerna är i Almedalen denna vecka, vad skulle passa bättre än att posta ett inlägg om hur det är att vara skribent på Politism…

1. När folk säger “ni skulle aldrig våga skriva nåt dumt om sossarna.”

lol

2. När din redaktör ba “jättebra inlägg, men kan du korta ned från en James-Joyce-roman till en mer läsbar längd?”

hard

3. När en ännu en borgerlig ledarskribent skrivit ännu ett tröttsamt inlägg om hur ”normkritik” kan leda till samhällets kollaps och redaktörerna kastar ut frågan vem i gruppen som vill svara denna gång.

giphy

4. När någon berättar för de liberala Handels-killarna som är på samma fest som dig att du skriver om feminism på Politism.

rp6JWQO

5. När du gett upp försöken att inte hamna ensam i ett hörn med de liberala Handels-killarna efter att de fått reda på att du skriver om feminism på Politism.

ywvH2yH

6. Hur din twitterupplevelse förändrats sedan du började skriva politiska texter om varför feminism behövs.

50516-sherlock-answers

7. När du öppnar mailboxen morgonen efter du skrivit ett inlägg om kvinnohatet i Gamergate

iGH4T9Z

8. När någon mansplainar att “för att kunna kallas en våldtäktskultur måste ju en majoritet av alla i den tycka att våldtäkt är ok.”

large

9. Första gången du träffade Agneta Berge på ett redaktionsmöte

darcy

10. När någon ba “jag har inte läst ditt inlägg men här är ett mail på 50 000 ord om varför du har fel” och tror att du ska läsa det.

umm_no_sherlock

Del 2

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se