Stäng
blog-header
maj 6, 2014
Kawa Zolfagary, bloggare
Den ariska rasens främsta försvarare? Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Svenskarnas Parti – ”Vi vill gå ner till noll”

Inga blir så kränkta som rasistiska partier när de inte får basunera ut sin propaganda ifred. Därför tänkte vi göra det nazistiska Svenskarnas Parti en tjänst. En av deras representanter som kandiderar i Mora har nämligen gjort en fin intervju och vi vill gärna ge den intervjun utrymmet den förtjänar.

Jag har plockat ut några av de bästa delarna från intervjun. Journalisten kommer att förkortas till J i texten och representanten från Svenskarnas Parti kommer hädanefter att kallas S.

J: [hostar] Sådär, du, varför tror du att Svenskarnas Parti har så många sympatisörer just i Dalarna?
S: Det vet jag inte riktigt. Folk har väl ledsnat på samhällsutvecklingen som i Borlänge med den skenande befolkningsutbyte
J: Är det någonting just i Dalarna som landskap kanske som tilltalar personer med samma politiska åskådning som dig?
S: Dalarna har ett vackert landskap.
[Lång paus]

Fula landskap är det främsta vapnet i kampen mot rasismen.

J: Ni är många som håller till i trakterna kring Mora av er och Borlänge, Ludvika-hållet också. Hur skulle du vilja säga att er utveckling har varit senaste åren?
S: Hur menar du?
J: Ja, rent partipolitiskt alltså, i ert parti här i Svenskarnas Parti i Mora och i Dalarna. Hur har utvecklingen varit för er?
S: Väldigt god.
J: På vilket vis?
S: För varje månad som går så ökar vi.
J: Hur många är ni idag då?
S: Det svarar vi inte på.
J: Varför inte då?
S: Därför.
J: Därför, alltså, kan du lämna ett mer utförligt svar?
S: Nej.

Det hela känns som när ens föräldrar försökte snoka reda på vad man hade hittat på för bus med sina kompisar och man svarade bara nej och hoppades att de skulle tröttna.

J: Om vi går in på fler utav era viktigaste frågor. Vad har ni då förutom äldreomsorgen i Mora?
S: Det är att vi ska vara pådrivande om att stoppa och avveckla avtalet med Migrationsverket. För att idag så är Mora väldigt förskonat ifrån mångkulturen, men genom att avveckla flyktingmottagandet så vill vi förhindra att Mora går samma öde till mötes som Borlänge.
J: Hur många flyktingar tar Mora emot idag då på ett år?
[Lång paus som då och då bryts av pappersprassel]
S: Det har jag inte riktigt nån konkret siffra på.
J: Men ni vill gå ner till noll, i vilket fall?
S: Vi vill gå ner till noll.

Jag vet inte hur många krigsdrabbade människor från till exempel Syrien vi tar emot men jävlar om vi ska låta dem komma hit! Det är rätt tydligt att det inte handlar om fakta, siffror eller någon form av pragmatism, det handlar enbart om att peka finger på en utsatt grupp och skylla alla tillkortakommanden på dem.

J: Var drar man gränsen då liksom, för vem som är etniskt svensk, hur kollar man upp det?
S: Man ser skillnaden.
J: Så du kan liksom se det?
S: Ja.
J: På folk som går förbi, scannar du liksom av din omgivning då här när du går omkring i Mora?
S: Man ser skillnaden på en svensk och en afrikan.

Svenskarnas Parti menar att någon som har en annan hudfärg än vit och som härstammar utanför norra europa omöjligt kan bli svensk. Det handlar alltså inte om kultur utan enbart om medfödda egenskaper. Det blir lite intressant då, en vit nordeuropé som är uppväxt i Hong Kong, som inte kan svenska eller Idas Sommarvisa är alltså mer svensk enbart på grund av sin hudfärg. Åh rasister, er relation till logik är så spännande.

J: Men ni vill ju bland annat kolla upp det här med etnicitet, vem som är etniskt svensk, via DNA-tester. Det har du pratat om tidigare här i P4 Dalarna bland annat. Vad, hur skulle det gå till rent konkret här i Mora?
S:  Det är en riksfråga och jag får hänvisa till riks.
J: Men om ni skulle få det, så att säga i era händer här i Mora, hur skulle ni göra?
S: Återigen, det är en riksfråga du får ringa riks och fråga.
J: Okej, men, men jag tänker på just det här med DNA-tester. Vi pratade ju med expertis som säger att det finns idag inte en enda DNA-expert i Sverige som kan avgöra detta med vem som är etniskt svensk på de här premisserna som ni sätter upp. Vad tänker du när du hör det, inte en enda expert i Sverige.
S: Återigen så får du konktakta riks.
J: Skulle det kunna vara ett alternativ att vi får liksom ta in en expert från ett annat land, kanske utanför Europa som fick avgöra?
S: Du får kontakta riks.

britney-spears-squint

J: Du, var du på plats i Rättvik i helgen under Rättviksmarknaden?
S: Nej.
J: Nä okej, det blev ju lite, lite rabalder där som det ofta blir när ni dyker upp. Var du i Jönköping?
S: Det kan jag inte svara på.
J: Vad tänker du kring att det ofta blir kontroverser kring när ni dyker upp?
S: Ja det är våran demokratiska rättighet.

Kan vara det mest misstänksamma svaret på en fråga någonsin.

J: Så de som bor här idag, kanske kommer ifrån utomeuropeiska länder, vad har du att säga till dem då? Vad ska dem tänka kring er politik just på det området om du kan lämna något tydligt svar?
[Längre paus]
S: Ja dem får ju bo här tills den dagen vi får mandat i regering.
J: Vad skulle hända då?
S: Ja, det är ju en riksfråga så att du får kontakta riks då. Nu är jag här för att svara på frågor rörande lokalt.
J: Mmm, det har du fått göra också. Är det någonting du vill tillägga?
S: Nej.
J: Nej.

Det är fantastiskt hur fåordiga representanter från rasistiska partier blir när de tvingas stå till svars för sin politik och man inte nöjer sig med undanflykter utan kräver att de står för konsekvenserna av vad de tycker. Slutresultatet är självklart att de med våld tänker tvinga oss att lämna vårt land, Sverige. Något de inte vågar säga rakt ut. Samma bortförklaringar, tystnad och ursäkter kan man höra från Sverigedemokrater när man ifrågasätter deras assimileringskrav. Jag har många gånger frågat deras representanter vad Sverigedemokraterna tänker göra med oss som inte passar in i deras väldigt snäva ramar kring vem som räknas som svensk. Jag väntar fortfarande på svar. Ett svar jag hoppas aldrig omsätts i praktik.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se