Stäng
blog-header
april 3, 2014
Kawa Zolfagary, bloggare
Foto: Privat

Sökes: slut på annonstrakasserier

En bekant söker ny bostad och har lagt ut en annons på nätet i ett försök att hitta ett boende. Det hon mötts av är män som tar tillfället i akt och försöker utnyttja situationen till att få ligga. Hon är bara en av många som råkat ut för samma sak, oavsett om man söker efter boende, vill sälja kläder eller annat så letar män upp en och lägger skamlösa förslag. Ingenstans verkar man vara fredad som kvinna.

Följande är några exempel jag fick på kort tid när jag skrev om det på twitter:

Vi lever i ett samhälle där kvinnans kropp ses som allmän egendom, då är det inte förvånande att män tar sig denna frihet och utsätter okända kvinnor för detta. Eftersom det sker över nätet så ses det dessutom som något mindre farligt. Vi skulle förhoppningsvis alla reagera starkt ifall en främling kom fram och frågade om vi ville bo i deras bostad i utbyte mot sex. Men på nätet verkar detta beteende vara accepterat för vissa.

Det här är bara ett symptom av något större. De attityder och normer som gör att män inte drar sig för att begå dessa övertramp måste förändras. Ingen kan väl på fullaste allvar vilja leva i ett samhälle där en bostadssökande kvinna inte kan lägga ut en annons utan att få massa flåsande män som trakasserar henne på sig?
Bytes: Könsmaktsordningen, fås i utbyte mot en jämställd värld. Snabb affär.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se