Stäng
blog-header
januari 31, 2013
Gustav Almestad, bloggare
C-vitamin! Bli pigg! Foto: Stefan Van Der Straeten

Slarva inte med frukostens kön!

För den som var rädd för att slarva med könsrollen på semestern eller på konferensresan kan vi meddela att du kan andas ut! Scandic hjälper dig nämligen att hålla en könsbalanserad frukost under vistelsen på alla hotell.

Oavsett om du rör mycket på dig eller mest sitter still, får du på Scandics webbsajt frukostförslag för både ätstörning och funktion. Förlåt, för både kvinnor och män, skulle det vara. Nedan en sammanfattning, men du kan läsa en fullständig innehållsguide på scandichotels.se!

”Aktiv frukost – för dig som sällan sitter still

För kvinnor – En frukost laddad med C-vitamin, kalcium, järn och fibrer är perfekt. Du blir pigg och får styrka.

För män – Extra energikick med havregryn, apelsinjuice och bröd.

Energifrukost – för dig som rör på dig mindre

För kvinnor – Håll dig pigg och koncentrerad med en 500 kcal frukost.

För mänFyll på ditt energiförråd efter nattens fasta. Frukosten som piggar upp!

Hälsofrukost – för dig som ofta sitter still

 För kvinnorFör att lättare kontrollera aptiten och hålla vikten är det viktigt att starta dagen med frukost.

För mänProtein ökar mättnadskänslan. Äggröran ger dig den extra dosen. Välj ett litet glas juice eller ta en frukt.”

Du som är kvinna behöver inte vara rädd för att räkna fel på kalorier eller gå upp i vikt, du får hjälp att kontrollera aptiten. Och du som är man behöver inte oroa dig för att energiförrådet ska ta slut, protein gör dig mätt och äggröra ger den där extra dosen.

Scandic gör oss verkligen en riktig tjänst här! Se bara upp för den förrädiska likheten i utseende mellan filmjölk och lättyoghurt, det kan bli pinsamt eller fetma om det blir fel. Blir du osäker av denna utförliga guide kan du följa det beprövade knepet, bacon för män och nån grapefrukt för kvinnor.

Ha en kön semester/konferens!

– – –

Uppdatering: Vi har fått höra att Scandic via Twitter lovar att ändra detta. ”Det här är inte bra! Vi håller på att se över våra sidor och håller helt med. Vi ska ändra så snabbt som möjligt”, svarar de till en läsare som påpekat problemet. Vi tackar för detta och för den som vill förstå inläggets poänger även efter en ändring, finns skärmdumpen på texten kvar här nedan.

Uppdatering 2: Nu är texten ändrad! Menyerna står kvar men aptitkontroll och könsindelning är borta. Tack alla läsare för reaktioner, och tack till Scandic för snabba svar och förbättring.

 

genusfrukost

 

(Tipstack till Johan Toresson)

 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se