Stäng
blog-header
september 17, 2012
Gustav Almestad, bloggare
Nyamko Sabuni. Foto: http://politik.in2pic.com

Sabuni har väl inget gjort

Nyamko Sabuni. Foto: wikipedia/http://politik.in2pic.com

Att Nyamko Sabuni, jämställdhetsminister, i lördagens intervju i P1 hävdade att hon inte kände till en betydande förändring i direktiven som Försäkringskassan fått om arbete för jämställt uttag i föräldraledigheten var i sig högst anmärkningsvärt. Vilken politik ska en jämställdhetsminister annars ha koll på? Men visst, en del detaljer kan väl gå även en minister förbi. Det visar sig dock att Sabuni faktiskt försvarat formuleringen i en riksdagsdebatt.

Alliansfritt har sökt upp protokollet där hon menar att ”de skrivningar som finns i dag bättre än de tidigare speglar vad Försäkringskassan alltid har gjort och kommer att fortsätta att göra”. Man behöver kanske inte beskylla ministern för att ljuga, hon väljer bara en lika slapp inställning till sanningen som till offentligt jämställdhetsarbete. Och det senare är förstås det stora problemet.

Vill man nu lägga om till en passiv jämställdhetspolitik så kan det åtminstone vara bra att inte framställa det som om man inte riktigt gjort några förändringar. Och sen råka glömma att man gjort dessa förändringar som inte riktigt gjordes.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se