Stäng
blog-header
april 9, 2013
Kawa Zolfagary, bloggare

Pubic Service

Man tror att man är avtrubbad och tuff, man tror att inget kan överraska en längre. Sen kommer Danmark och påminner om sin bakåtsträvande tokighet igen. Denna gång handlar det om ett TV-program som heter Blachman, döpt efter Thomas Blachman som också är programledare. Programmet sänds i Danmarks motsvarighet till SVT2, ni vet, den svenska kanalen där de visar riksdagsdebatter, sport ingen är intresserad av och långa nyhetssändningar. Fast i Danmark visar man istället två kostymklädda män som sitter med benen i kors i en soffa och kommenterar kroppen hos en naken kvinna som står framför dem. Jag kan bara anta att programtablån i övrigt består av dramatiska skildringar av sälklubbningar och ett TV-program där en person bara skriker slumpmässiga glåpord mot tittaren.

När Thomas Blachman skulle förklara programkonceptet så sa han att ”kvinnokroppen törstar efter ord – en mans ord”. Det första programmet handlar också mycket riktigt om att hitta ett namn på det kvinnliga könsorganet. Som vi alla vet så krävs det en riktig man för det jobbet. Vilken tur då att vi har danska X-factordomaren Blachman som kan reda ut begreppen.

Här på Genusfolket så gör vi alltid långtgående och djupa analyser. Det är viktigt för oss att problematisera, nyansera och diskutera alla aspekter av samtida fenomen. Men just idag törstar vi efter ord – en kvinnas ord. Den kvinnan råkar vara vår skribent Hanna Gustafsson. Och hon säger det på ett språk som Thomas Blachman förstår: ”Danish wankers.”

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson, Nikita Feiz, Tanvir Mansur och Julia Cagan för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Julia Cagan
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se

KOMMENTARER

Visa fler