Stäng
blog-header
november 13, 2014
Julia Cagan, bloggare

Ny skribent hos Genusfolket: Tanvir Mansur

Genusfolket presenterar en sprillans ny skribent för andra gången den här veckan! Snacka om fun overload!

Välkommen, Tanvir! Skulle du kunna presentera dig själv lite kort för våra läsare?

Tack. Jag är en 27-årig kille, uppvuxen i Norsborg i södra Stockholm, som gillar TV-spel och socialism. Jag pluggar statsvetenskap på Stockholms universitet (evig student) och under hösten 2014 är jag också projektsamordnare för Socialistiskt forum.

Vad har du för inställning till Genusfolket och hur känns det att nu få bli en del av denna familj?

Genusfolket är mina idoler! Det är här jag har vänt mig för att få bra intersektionella perspektiv på samhällsfrågor. Jag är otroligt glad för att få vara med på det här tåget, där jag tror att jag kommer lära mig mycket och bidra med mina egna syn.

Vad kan vi förvänta oss att få läsa om från dig? Vad brinner du extra för? 

Jag tror jag är en person som försöker analysera samhällsdebatten långsamt, och försöker förstå hur olika personer argumenterar. Jag kanske kommer med lite längre analyser lite senare än alla twittrare.

Jag brinner för att motverka olika former av rasism och sexism, och hitta sätt för att män engagera sig i feminism.

Avslutningsvis, vad ser du fram emot mest just nu?

I nuläget kan jag ju inte svara något annat än Socialistiskt forum. Sorry för reklam, men det kommer bli en helt fantastisk dag med spännande programpunkter. Genusfolket kommer ha ett stort seminarium om solidaritet i kampen för jämlikhet.

Tanvirs första inlägg handlar om Luciatraditioner och hur de påverkas av vuxenvärldens normer: 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se