Stäng
blog-header
april 30, 2013
Kawa Zolfagary, bloggare

Nikita Feiz – Ny skribent på Genusfolket

 IMG_8276

 

Hej Nikita och välkommen till Genusfolket! Vill du berätta lite om dig själv?

Jag är 20 år gammal och glider runt med ett namn på dagarna som jag fått från en Elton John låt och som många gånger ställer till det för mig. Förvirrande när både män och kvinnor kan heta samma sak, eller hur? Startade för två år sedan upp barnrättsorganisationen Plan Sveriges ungdomsgrupper tillsammans med sex andra och har sedan dess jobbat med flickors rättigheter utifrån Barnkonventionen. Genom Plan Sverige bidrog vi bland annat till att FN klubbade igenom en internationell flickadag, det var häftigt. För övrigt sitter jag även i styrelsen för organisationen Ungdom Mot Rasism och studerar juridik. När jag blir stor vill jag förändra världen.

Finns det något särskilt ämne du brinner extra mycket för?

Kombinationen av jämställdhets- och mångfaldsfrågan gör att det slår extra gnistor för mig. De två frågorna går hand i hand. Att stå för jämlikhet och jämställdhet betyder för mig, det samma som att stå för alla människors lika värden oavsett kön och etnicitet och för en bred mångfald. Det är dock inte sällan just dessa två frågeställningar provocerar andra och det kommer säkerligen även jag göra men min agenda är att försöka få andra att förstå att det enda som egentligen skiljer oss från varandra är viljan till att inte vilja lära känna varandra för annars är vi alla precis likadana, vi är alla människor.

Vad drog dig till Genusfolket?

Genusfolket har utvecklats till att bli en viktig röst att räkna med i jämställdhetsdebatten. En otrolig plattform som vrider och vänder på jämställdhetsfrågan från olika perspektiv. Jag är oerhört glad över att få vara en del utav den plattformen och förhoppningsvis bidra till nya perspektiv och till förändring. Genusfolket är en fristad för alla hen-användare och feminister. Jag har äntligen hittat hem.

Tack så mycket! Nikitas första inlägg kan ni läsa här: Sverigedemokraterna och feminismen – en fördom kommer sällan ensam.

 

 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se