Stäng
blog-header
oktober 28, 2016
Hanna Gustafsson, bloggare
Hycklaren Mattias Karlsson. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

När SD-topparna hånar våldtäktsoffer visas deras rätta ansikte

2010 tog Sverigedemokraterna fram en ”våldtäktsrapport” där de påstår att enda sättet att motverka våldtäkter är att minska invandringen från utomeuropeiska länder.

Rapporten i sig är knappt värd att kommentera. Den fick mycket kritik för sina felaktigheter, bland annat av BRÅ. Även kriminologen Jerzy Sarnecki gick igenom rapportens alla felaktiga slutsatser och skrev bland annat att den ”citerar allt som stödjer deras tes och ingenting som motsäger den”.  Så mycket mer behöver nog inte sägas.

Men nu avslöjar Expressen att när en av de våldtagna kvinnor som användes ivrigt i propagandan för minskad invandring gick ut i medierna och – rimligt nog – bad att få slippa se sin våldtäkt utnyttjad av främlingsfientliga sidor och sverigedemokratiska politiker, surnade Sverigedemokraternas nuvarande gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson till rejält.
Expressen publicerar ett mail till Sverigedemokraternas partiledning där Mattias Karlsson skriver:

Herregud… Hon och hennes väninna våldtogs och slogs sönder och samman av fyra afrikaner, men det är inte massinvandringen utan vår rapport som hon är rädd för. Att invandringskritiker använder hennes fall i sin argumentation får henne dessutom att känna ‘samma vanmakt’ som då hon blev slagen med batong, våldtagen och sparkad i underlivet.”

Mattias Karlsson skriver också:

Vad är det för jävla land vi lever i? Jag undrar om den här graden av indoktrinering någonsin funnits i en demokratisk stat tidigare.

Att sverigedemokratiska män inte förstår att en kvinna som våldtagits inte automatiskt fokuserar på vilken kontinent våldtäktsmannen kan ha sina rötter i kanske inte kommer som någon jätteöverraskning. Sverigedemokratiska män har ju gång på gång visat sitt obefintliga intresse för det som är de flesta kvinnors verklighet – att män från alla bakgrunder och kontinenter begår sexövergrepp, trakasserier och våldtäkt.

Att Sverigedemokraternas partiledning inte heller förstår att våldtagna kvinnor mycket väl kan ha starka åsikter om hur de beskrivs och används av just Sverigedemokraternas partiledning, utan att för den sakens skull vara ”indoktrinerade,” är kanske heller ingen jättechock.

Mattias Karlsson försvarar sitt mail med att han var ”frustrerad” över att den våldtagna kvinnan ”vände sig emot dem” när de ju vill hjälpa henne. Så vad man snarare kan känna sig chockad över är varför Sverigedemokraterna på allvar tror att någon våldtagen kvinna överhuvudtaget ser dem som sina försvarare.

Det är ju bara att titta på hur Sverigedemokraterna faktiskt ser på kvinnors absoluta rätt att gå runt i den här världen utan att bli sextrakasserade.

Expressen skrev tidigare i år om en intern rapport inom Sverigedemokraterna som handlar om sextrakasserier inom de egna leden. Rapporten kom från partiets säkerhetsavdelning och riktade in sig på att förhindra att kvinnor i partiet blir trakass… …nej, skoja’ bara. Rapporten riktar förstås in sig på att förhindra negativ mediarapportering när kvinnor anmäler sextrakasserier och övergrepp inom partiet.

I Expressen kan man också läsa att när en SD-kvinna visade SMS från en känd sverigedemokratisk kommunpolitiker i södra Sverige som säkerhetsavdelningen bedömde som sexuella trakasserier, så fick hon rådet att inte polisanmäla dem.

När en 19-årig kvinnlig medlem i SDU anmälde en sverigedemokratisk tjänsteman för våldtäkt beskrevs hon som en säkerhetsrisk mot partiet och hennes relationer med partikollegor beskrevs som ”hennes omoraliska leverne”.

När en annan SD-kvinna vittnade om samma SD-man kallades hon ”jobbig” och uppmanades även i ett annat fall att ”absolut inte blanda in polisen”.

Med andra ord, när kvinnor anmäler utländska män för sextrakasserier eller våldtäkt utnyttjar Sverigedemokraternas partiledare dem för sin främlingsfientliga propaganda. När kvinnor anmäler Sverigedemokrater för sextrakasserier eller våldtäkt undrar partiledningen varför de vill skada partiet.

Jag skulle nu kunna avslöja för Sverigedemokraternas partiledning vad kvinnor verkligen tänker om sexistiska män som låtsas bry sig om kvinnors rättigheter när de egentligen bara bryr sig om är sin egen agenda och andra sexistiska mäns skinn. Men i stället tänker jag låta dem fortsätta förvirrat undra.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se