Stäng
blog-header
september 21, 2012
Gustav Almestad, bloggare
Ja det var inte käppen som gjorde honom trebent, höhö!

Manlig penisavund

”Trebent”? Ja, räknat med käppen då, kanske.

Vi som aldrig tidigare hört något om vare sig Liam Neesons eller Charlie Chaplins kukstorlek måste väl vara onormala, för i Dagens Nyheter kunde visst ryktet om vissa kändisars jättepenisar tillägnas en hel krönika, och framställas som del i allmänbildningen. Läst som en personlig betraktelse är det väl harmlöst och lite roligt när Andreas Nordström berättar om hur kunskap om antingen jättepenis eller stor rikedom hos män han träffar påverkar hans koncentration negativt. Synd bara att det även framställs som ett bredare fenomen när det mest osar av klassisk manlig gemenskap (titta bara på den länkade bloggens deltagares könsfördelning). Alternativt dito konkurrens förstås. Det ska visst även klargöras att det är obekväm kunskap, att vilja skrubba bort med rotborste. Kontentan blir ungefär ”det betyder auktoritet och är beundransvärt med en stor kuk (no homo)”.

Krönikan kunde förstås vara alldeles strålande som satir, om den bara haft korrekt rubricering: Män besatta av andra mäns penis.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se