Stäng
blog-header
oktober 20, 2012
Hanna Gustafsson, bloggare
Foto: Andreas Klinke Johannsen

Killjour, killfrågor och volontärer sökes

Foto: Andreas Klinke Johannsen

 

Juventas systrar utvecklar verksamheten till killar

Juventas systrar är en tjejjour för att stärka unga tjejers självkänsla. Under hösten vill man utvecklas och bli en jour även för killar. En ny tjänst med en manlig verksamhetsansvarig ska sökas, och sedan ska verksamheten utformas tillsammans med volontärer. Läs mer här.

Startar killjour i Umeå – volontärer sökes

Killfrågor.se har funnits sedan 2008 och drivs av den ideella föreningen Män för Jämställdhet. Man har bland annat finansierats av World Childhood Foundation för att vidareutveckla verksamheten 2011-2012 i frågor om sexuella övegrepp, i ett projekt kallat ”Reaching out to boys about sexual abuse” med syfte att förhindra sexuella övergrepp bland pojkar samt att se till att pojkar som begått eller är offer för sexuella övergrepp kan få hjälp.

Är du kille eller transperson och och har erfarenhet av sexuella övergrepp? Då kan du vara med i en undersökning som killfrågor.se och Ersta diakoni utför för ta reda på vilken sorts hjälp eller stöd killar som antingen varit utsatta själva eller som utsatt andra för sexuella övergrepp efterfrågar och behöver. (Gå till undersökningen.)

Män för jämställdhet har fått förfrågan att öppna killjouren killfrågor.se i Umeå och söker volontärer som vill stötta unga killar. Sök senast 31 oktober.

1000 Möjligheter söker killar, tjejer och transpersoner som vill bli volontärer

Föreningen 1000 Möjligheter, som vuxit fram ur före detta Järfälla Tjejjour, är en ideell, feministisk organisation som arbetar med att stötta och stärka tjejer, killar, transpersoner  och andra ungdomar. I verksamheten ingår utbildning, nattvandring, hålla i grupper, stödsamtal, opinionsarbete, m.m. 1000 Möjligheter söker killar, tjejer och transpersoner som vill vara volontärer. Läs mer här.

Volontärutbildning hos Novahuset

Novahuset erbjuder stöd och rådgivning till tjejer/killar som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp. Det är en ideell förening som beskriver sig själva så här ”Vi var några tjejer som tyckte att det behövdes mer inriktad hjälp för denna problematik på mer än ett ställe i Sverige. Vi samlade in lite fakta och beslutade att göra slag i saken. Under hösten 2008 blev våra tankar verklighet och i oktober 2008 påbörjade vi vårat spännande arbete, då föreningen Novahuset i Östergötland bildades.” Vill du bli volontär hos Novahuset erbjuds du en grundutbildning. Läs mer här.

 

 

 

 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se