Stäng
blog-header
oktober 31, 2012
Gustav Almestad, bloggare
Foto: Barack Obamas kampanj

Joe Biden tar ställning för transpersoner

Den amerikanske vicepresidenten Joe Biden, som i våras tog aktiv ställning för samkönade äktenskap strax innan Obama gjorde detsamma, har enligt Huffington Post i dagarna uttryckt att diskriminering mot transpersoner är ”vår tids medborgarrättsfråga”. Ett möjligen kontroversiellt uttalande mitt i valrörelsen i USA, och snackets verkstad återstår förstås, men mycket glädjande att höra.

Man önskade ju att någon på motsvarande position i Sveriges regering skulle göra ett sådant uttalande, men som vanligt är läget mörkt. Fortfarande tvingas den som vill göra en könskorrigering i Sverige till sterilisering först. Gruppens ohälsa, självmordstal och återkommande förnedring i svenska rättssalar ska vi väl knappt tala om.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se