Stäng
blog-header
november 19, 2014
My Vingren, bloggare
Foto: Vilhelm Stokstad /TT

Hej då till debatten

På sistone har jag haft eskalerande svårigheter med att komma överens med debatten.

Jag upplever debatten irriterande, kompromisslös och önskar allt oftare att människor tar reda på fakta istället för att tycka så mycket. Jag tycker om inte om debatten. Debatten stressar mig, intresserar inte. Men, en ska inte vara orimlig. Någonstans inser jag att debatten har ett demokratiskt värde, att vi utvecklas av att läsa texter som inte håller med oss själva, att vi utvecklas av att läsa texter som håller med oss själva. Att vi gillar att läsa texter som funderar, ifrågasätter, följer de tio retorikens budord. Ibland vill vi till och med läsa ett öppet brev eller två. Mitt problem med debatten, förutom debatten, är främst min egen delaktighet.

Så: Det är dags för mig att säga hejdå. Jag säger hej då till debatten, säger hej då till att tycka saker och kommer i framtiden fokusera på att ta reda på saker. Det är ändå det jag gör bäst. Det är dags för mig att lämna över. Genusfolket och Politism kommer finnas kvar. I all ära.

Det är inte det enklaste. Det här med att vända blad, gå vidare, fortsätta någon annanstans. Genusfolket är några av mina bästa vänner,  ståtligaste följeslagare och ständiga riddare. När jag blev tillfrågad över att skriva på Genusfolket hyperventilerande jag i flera minuter. Detta var naturligtvis inget jag visade utåt. Coolt, sa jag utan nämnvärd reaktion. Men inombords kändes det som att vinna den största mjukisdelfinen på Sea World.

Tack Kawa, Hanna och Gustav för att ni frågade mig om jag ville bli en i Genusfolket. Tack Judith och Nikita för att ni gick med på att bli adopterade. Tack för varje inlägg av nytt eller annorlunda perspektiv, för alla långa texter, för alla smarta formuleringar, för uppfostran, utskällning, insikt och för allt som gör det komplicerade enkelt och det enkla komplicerat. Välkommen Tanvir och Julia. Jag tror ni kommer trivas.

Det här är mitt sista inlägg. Ni får kika efter mig i andra utrymmen än i åsiktskorridoren.

Ta hand om varandra. Där ute i debatten. Det kan gå vilt till, har jag hört.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se