Stäng
blog-header
september 2, 2014
Kawa Zolfagary, bloggare
Foto: Hans Runesson/TT

Här är din kamp, Jasenko

Jasenko, min vän, det här är ett öppet brev till dig. Nä jag skoja bara, orka fler öppna brev. Det här är bara ett svar på en otroligt förvirrad och aggressiv text folkpartisten och statssekreteraren Jasenko Selimovic fått publicerad i DN Kultur.

Selimovic text är 11 000 tecken lång. I den hinner han koppla ihop Judith Kiros med både Stalin och Hitler. Han ställer sig även frågande till hur man kan göra skillnad på när det nazistiska och våldsamma Svenskarnas Parti uppmanar sina medlemmar att beväpna sig och när Ebba Grön sjunger ”Beväpna er”. Ja du, Jasenko, ett enkelt sätt att förstå skillnaden är att se till hur många nazister mördat och hur många punken dödat. Såvitt jag vet så har punken enbart lyckats mörda sig själv. Men nog om det, skulle jag gå igenom alla konstigheter i hans text skulle den antagligen bli längre än bibelförordet han skrivit. Så istället vill jag bara svara honom på en enda punkt.

Jasenko Selimovic, du säger att du inte vill vara en del av vår antirasistiska kamp. Jag har bara en sak att säga dig:

gif2

JAG

fn0uiUd

TROR

denied3

VI

gif1

ÖVERLEVER

 

P.S. Vad sägs om att du läser om Judith Kiros text i DN Kultur igen, för den handlar om precis det din text gör. Nämligen försöker få det antirasistiska samtalet att spåra ur så vi inte kommer nånstans. Precis som du gjorde i ditt svar till Jonas Hassan Khemiri. Du har liksom en historia av att inte förstå och i ärlighetens namn inte ens verka intresserad av att förstå. Ha det gott! D.S.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se