Stäng
blog-header
september 22, 2013
Kawa Zolfagary, bloggare

Genustrean 3: Hiphophomofobi, raggningstips och en olympisk pilbågsskytt

Dags för ny Genustrea igen, precis som varje lördag (ja, vi låtsas att det är lördag fortfarande). Är ni nya inför konceptet så har ni Genustrean och Genustrean 2 här. Här är veckans trea:

 

1. HBTQ-haters i hiphop

Mister Cee, DJ och radiopersonlighet på New York-kanalen Hot ’97, valde i veckan att komma ut som bisexuell. I samband med detta har han också använt uppmärksamheten till en kampanj för sexuell häsla, för organisationen Aids health. Mister Cee är mest känd som DJ åt Big Daddy Kane på 80- och 90-talet, och som medproducent på Notorious B.I.G.s första album Ready to die.

Även om det finns gott om queera strömningar i den amerikanska rapscenen är det fortfarande stora nyheter när personer i mittfåran, särskilt veteraner som Mister Cee, kommer ut. Precis som när Frank Ocean gjorde det, eller DJ Taro här i Sverige nyligen, kan vi se det som tecken på att homofobin faktiskt minskar på sina håll.

2. Killar, så gör ni för att få ligga mer

Har du svårt att få ligga? Får du nobben för att tjejer bara vill ha Tuffa Snubbar och inga Snälla Killar? Här får du fyra tips som kommer leda till mer sex redan idag!

Det är inte vad det verkar, klicka här för att läsa.

 

3. Två ord: Geena Davis

En av Hollywoods främsta skådespelare, och pilbågsskytt, ger i denna korta video ett starkt argument för att stödda jämställdhet mellan könen på bioduken. Om jag var du skulle jag göra som hon säger. Jag menar, hon spelade ändå Thelma i Thelma & Louise. Klicka här för att komma till videon.

 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se