Stäng
blog-header
juli 1, 2013
Gustav Almestad, bloggare
Genusfolket på väg. Foto: Barry Lewis Foto: Tåget är lastat med genusfolk

Genusfolket uppgraderar – vi blir en del av Politism

När vi lanserade Genusfolket hösten 2012 var det svårt att föreställa sig att det skulle gå så snabbt att växa till den storlek vi har idag. Det har varit fantastiskt att se hur stort intresset är för feministisk granskning och rapportering. Under det senaste halvåret har vi både sett vårt följarantal på Facebook växa så det knakar, och märkt att flera av de frågor vi lyft har sipprat ut i andra medier. Vi är naturligtvis lika stolta som överraskade, eller kanske snarare lite mer stolta. Och nu ska vi snart bli ännu större.

Idag har vi nämligen den stora glädjen att offentliggöra vårt samarbete med Schibsted/Aftonbladets nya stora satsning på opinionsbildning, som fått namnet Politism. Det kommer innebära att Genusfolket drar på sig nya rejäla patriarkatsparkande stövlar, och tar ett sjumilakliv till nya marker där ett gott sällskap av andra opinionsbildare väntar på oss. Politism ska förstås vara oberoende från såväl Aftonbladets ledarsida som från LO, och vi kommer fortsätta att med fria händer leverera samma bekanta innehåll, men nu med större räckvidd och mer aktivitet. Bättre webbhostning förväntar vi oss också, så alla som drabbats av problem med länkarna kan snart andas ut.

Pressmeddelandet för starten av Politism kan du läsa här. I augusti börjar resan.

Vi vill också passa på att ge ett stort tack till alla som redan läser oss och delar vidare våra texter! Vi hoppas att ni följer med även i fortsättningen.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

Sök på Politism.se