Stäng
blog-header
september 18, 2013
My Vingren, bloggare
Foto: Malin Rudblom/SCANPIX

Fällande våldtäktsdom – vi slipper tvångsutbilda män i social kapacitet

I våras skrev jag om den så kallade ”flaskvåldtäkten”, där tre killar friades från våldtäktsmisstankar. Hovrätten väljer idag att gå emot tingsrätten och fäller en av de inblandade för våldtäkt.

Det är fantastiska nyheter. Dels för att den utsatta tjejen får upprättelse och ett juridiskt utlåtande att kvinnor inte ska behöva bli penetrerade av vinflaskor utan samtycke.

Nu hoppas jag slippa läsa fler sorgligt formulerade domar som antar att kvinnors fysiska eller verbala nej till sex skulle vara ”inledande tvekan” eller ”blygsel”. Att svenskt rättsystem slutar behandla män och killar som socialt inkapabla varelser som varken kan tolka kroppspråk eller förstå innebörden i ett nej. Dagens hovrättsdom är ett bevis på att vi slipper tvångsutbilda män och killar i social kapacitet, tolkning av kroppspråk eller innebörden i ”ja” och ”nej”.

 

 

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se