Stäng
blog-header
oktober 1, 2012
Gustav Almestad, bloggare
Twitterkonversation mellan Researchgruppen och AnonOpsSweden

Dömd för sexuellt ofredande driver mansjour

När ett internationellt drev mot Tur-teaterns uppsättning av SCUM, som ledde till hot och trakasserier mot skådespelaren såväl som medverkande från tidigare uppsättningar, var twitterkontot AnonOpsSweden en av deltagarna. I en artikel ur Feministiskt Perspektiv, som publicerades i juli men idag blivit tillgänglig för icke-prenumeranter, berättas mer om personen bakom kontot. Samtidigt som han själv driver en mansjour är han nämligen dömd för sexuellt ofredande och menar att en misshandel inte kan ske i hemmet:

”Det var ord mot ord, det fanns inga bevis. Jag är ingen kvinnomisshandlare. Kvinnomisshandlare slår sina offer inför alla, för de bryr sig inte längre. Ingen har sett sådana tecken hos mig.”

Mannen försvarar sig idag på twitter med att förlöjliga hela åtalet och menar att ofredandet vore helt i sin ordning om det skett i Tyskland, eller rentav för en tysk i Sverige, där blir det lite oklart.

Twitterkonversation mellan Researchgruppen och AnonOpsSweden

AnonOpsSweden och hans kompisar bland en handfull oseriösa mansjourer drar sig inte för kvinnohat och det är förstås obehagligt i sig. Men värre är att den man som faktiskt drabbas av misshandel och söker hjälp, kan mötas av någon som anser att ofredande är en struntsak och att misshandel bara föreligger om förövaren inte kan bärga sig bland folk. Vad ska han få för hjälp där?

Flera oseriösa aktörer och inget fungerande riksförbund, det är inte konstigt att mansjourer inte etablerat sig i någon större utsträckning i Sverige. Ett problem som antifeministiska rättshaverister gärna skyller på ”statsfeminism”, men helt uppenbart skapat själva.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se