Stäng
blog-header
mars 21, 2014
Kawa Zolfagary, bloggare

Det politiska läget i gifs

Politik kan vara förvirrande för den som inte är insatt. Ibland är politik förvirrande för den som ÄR insatt, ibland är politik till och med extra mycket förvirrande då. Därför tänker jag försöka ge en rättvis och balanserad bild av det politiska läget på ett sätt som alla kan förstå. Genom att skildra det med hjälp av animerade GIFs.

Vinster i välfärden är en fråga där nästan hela befolkningen är överens om att ett stopp på vinsterna krävs. Särskilt efter Uppdrag Gransknings senaste avslöjande där barn fått äta knäckebröd och vatten för att ägarna till en förskola ska kunna maxa vinsten. Därför är det rätt trist att Socialdemokraterna ungefär svarar såhär på om de vill ha ett stopp eller inte:

sossar

Miljöpartiet i Tomelilla anordnar en antirasistisk demonstration. Problem: Miljöpartiet har bjudit in det rasistiska partiet Sverigedemokraterna.

mp

Det finns inte så mycket att säga om Vänsterpartiet just nu. Vilket både är bra och dåligt för dem. De satsar hårt på att vinster i välfärden ska bli den största frågan och det verkar funka hyfsat bra för dem. Tänker att Jonas Sjöstedt glider till jobbet varje morgon såhär.

v

Det går fortsatt framåt för Centerpartiet och Kristdemokraterna. Skoja, de ligger båda och slåss för att inte trilla utanför 4%-spärren till riksdagen. Moderaterna är den vita hunden, C och KD är den bruna hunden och häcken är spärren.

cochkd

Vad pysslar Folkpartiet med nuförtiden då? De har trots allt ansvar för utbildningspolitiken och där är nog ingen förutom Jan Björklund nöjd. Och är något dåligt så är det aldrig hans fel. Tänker mig att möten om vem som har ansvaret för den misslyckade utbildningspolitiken ser ut ungefär såhär.

fp

Ingen av oss har väl glömt Moderaternas totala haveri med studiebidraget? Först skulle de sänka bidraget, sen visade det sig att denna briljanta idé kanske inte var så poppis bland landets studenter (eller någon annan än Moderaterna själva) så de ångrade sig. Ta ansvar för statsfinanserna genom att mixtra som fan vecka till vecka beroende på opinionsläget! Det är ett pålitligt gäng det där.

m

Sen har vi allas favoriter Sverigedemokraterna. Snart är det val till Europaparlamentet och där försöker SD bygga nåt slags supergäng av antisemiter och alla möjliga fascister. Man kan bara fantisera om hur slutprodukten kommer se ut:

sd

BUBBLARE: Det är mycket snack om Feministiskt Initiativ, deras medlemsantal har ökat rejält och de får bra med utrymme i media. Förhoppningsvis leder detta till att jämställdhetsfrågor hamnar högre upp på agendan i valrörelsen. Det ska bli spännande att följa hur det går för F! i valrörelsen, det känns som att de kan överraska rejält.

FI

Det var allt för den här gången, nu har ni full koll på det politiska läget. Vi ses!

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se