Stäng
blog-header
september 16, 2012
Kawa Zolfagary, bloggare

Könsstereotyp cosmopolicy

Tidningen Cosmopolitan är enligt sig själva till för ”millions of fun fearless females who want to be the best they can in every area of their lives”. Twittraren @ettpunktnoll har tagit ett par bilder från blandade Cosmopolitan 2007-2009 som visar vad det kan vara för råd som tidningen ger.

Just det kvinnor, vi män måste göra grovarbetet när vi dejtar. Ni kan väl göra någonting själva för en gångs skull så vi män inte behöver göra precis allting.

Genusfolkets egna studier visar att det tar cirka 9 millisekunder för Cosmopolitans osköna könsstereotyper att komma fram ordentligt.

Eller så kan man utgå ifrån något annat än att alla män lider av peniskomplex.

COSMOPOLITAN SÄGER:
”Här har vi väldigt viktiga relationsråd som ska hjälpa dig göra din man lycklig”

COSMOPOLITAN MENAR:
”Hela vår omsättning hänger på att göra kvinnor osäkra”

Alla flickors våta prinsessdröm är att glida runt som små fluffiga gräddbakelser.


Killar älskar öl och att nörda sig med sport och dataspel. Det gör visst inte kvinnor, de bara bjussar på fejkat intresse för att vara generösa. Det är omöjligt att ni skulle kunna dela intressen och mysa tillsammans över det.

Funkar inte syltburkstricket så prova att ge honom en klubba han kan slå dig i huvudet med och sen dra dig i håret till närmsta grotta. Är han för fin för machokomplimanger kan det tänkas att du har att göra med en värdelös betahanne. Vilka män du än föredrar så finns det sätt att känna igen dem! Enkelt, eftersom det bara finns två sorter:

Män som börjar träna gör sig redo för att lämna dig. Det kan omöjligt finnas några andra anledningar till det. Det är också väldigt viktigt att ha koll på att han grälar precis lagom. Ifall det är för lite eller för mycket gräl: förbered dig på att han sticker. Justera genom att klaga mindre eller mucka lite själv för säkerhets skull.

Just ja, håll konstant uppsikt över hans mejlkonto också, det har man i alla friska förhållanden. Och så gör det dig nervös och villig att betala Cosmopolitan för vilka skitråd som helst.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se