Stäng
blog-header
september 24, 2012
Gustav Almestad, bloggare
Nej, det var tomt i garderoben. Foto: Brian Moloney

Janouch letar i garderoben

Nej, det var tomt i garderoben. Foto: Brian Moloney

Kvinna ber Katerina Janouch om råd på grund av en sexuellt ointresserad pojkvän. Får detta:

”Kanske är han homosexuell och därför inte vill ha sex med dig, en del män gömmer sig i heterosexuella relationer för att slippa komma ut

Jaså? Varsågod för info: Det går att som man vara mindre intresserad av sex, tillfälligt ointresserad, eller missnöjd i allmänhet av andra skäl, utan att det betyder ”hemligt bög”. Om det är ens första tanke när man ger råd bör man sluta ge råd, åtminstone professionellt.

Dags för Katerina Janouch att satsa på romanskrivandet på heltid istället, där skadar man åtminstone ingen direkt via mansfientliga och heterosexistiska yttringar.

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se