Stäng
blog-header
februari 18, 2015
Hanna Gustafsson, bloggare

10 tips för politiska twittrare

Has det twitter? Vills det delta i politiska twitterdiskussioner? Då finns det ett antal saker som du behöver tänka på för att få en någorlunda behaglig upplevelse och för att undvika att – i alla fall i alltför hög grad – enervera din omgivning.

10 Saker Som Jag Har Lärt Mig Sedan Jag Var En Fuzzy Internetnewbie:

1, Du bestämmer

Nej, du måste inte svara på alla dumheter som riktas till dig. Det går absolut bra att låta frågor eller kommentarer i dina mentions från folk som inte läst vad du skrivit, inte läst något i ämnet eller slänger ur sig idioti som ”islamhat är inte rasism för islam är ingen ras” försvinna obesvarade ut i cyberrymdens skräpkorg, där de hör hemma.
Bara detta enkla tips kommer förbättra din twitterupplevelse ca 50%.

2, Välj dina strider

Lägg aldrig någon tid på att debattera med folk huruvida solklara samhällsproblem finns eller ej. Ditt jobb – som människa – är att analysera dem, inget annat. De som inte ”har sett” skriande problemen hittills kommer antagligen aldrig att göra det. Hursomhelst finns det ingen anledning att deraila viktiga diskussioner för att lägga tid på detta, om du inte tillhör de sajter/ledarskribenter som lever på dessa tramsfrågor och som följaktligen kommer gå till historien för att ha gjort världen ännu lite dummare.

3, Don’t be boring!

Twitter är inte din vän. Twitter är opålitlig. Folk ändrar sitt twitterflöde baserat på intresse, humör, färg på himlen. Därför är detta kanske det viktigaste service announcement du nånsin kommer läsa:

De följningar/avföljningar du råkar ut för på twitter är intressanta för en enda person på hela den här planeten: Dig själv.

4, Honey, no

OK, jag ljög visst i punkt 3. Det här är det viktigaste service announcement du kommer läsa: Att många kloka människor samtidigt rasar mot något du twittrat är ett VARNINGSTECKEN. Inte tecken på att du ”skrivit något som berör.”

5, (Det är inte heller ett ”drev.”)

6, They’re just not that into you

OK, lets’ talk blockning. Här finns det inte så mycket att säga. Om en massa personer har blockat dig på twitter är sannolikheten att de gjort det för att de är ”rädda att ta en diskussion” med dig ganska låg. Sannolikheten är däremot mycket hög att det är för att du betett dig som Spammy McStupid.

7, Schrödingers defence of silliness

Är du antifeminist och vill uttala dig om feminism OCH bli tagen på åtminstone lite allvar? Undvik att försvara att du gick på en uppenbar satirtext om feminister med orden ”Baserat på min kunskap om feminism så KUNDE det lika gärna ha varit sant som falskt.” Eh.

8. Mock mockity-mock-mock

Sätt dig inte på väldigt höga hästar och dundra på om, säg, nätmobbningen mot Marcus Birro eller ”vänsterhatet”, om du själv har en twitter där du dagligen postar screencaps på personers tweets tillsammans med mycket hånfulla kommentarer. Eller, gör det förresten. Vi har rätt kul medan vi skrattar åt din skenhelighet bakom din rygg.

9, It’s the end of an era!

Jag håller med, det var kul ett tag att medvetet misstolka/fultolka vad ens politiska motståndare skrev för att för att få till en klatschig tweet om vilken gås hen är, som ens lämmeltåg politiska vänner sedan kunde applådera utan att behöva tänka på varför de applåderade (jämför med de turister som av nån outgrundlig anledning stannar upp mitt på gatan för att applådera när det schweiziska glockenspiel på Leicester Square börjar spela, vilket den gör varje dag flera gånger om dagen). Sen bestämde vi oss för att den debattekniken var över, och slutade. Catch up, will ya.

10, Old man yells at cloud

Få aldrig, aldrig, aldrig nånsin för dig att du måste ha sista ordet i en twitterdebatt. På allvar. Du kommer fortfarande ha samma diskussion när du fyller 90. Och du kommer inte tänka ”det var verkligen väl spenderad tid.”

91sn32Q

Om bloggen

Det är vi som är Genusfolket. Sidan lanserades hösten 2012 med Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Kawa Zolfagary. Efter någon månad lyckades vi rekrytera My Vingren till redaktionen. Sakta men säkert växte läsarskaran. En större sida kräver också fler som kan bidra, så vi rekryterade Nikita Feiz och Judith Kiros. I augusti 2013 blev Genusfolket en del av Politism. Hösten 2014 tillkom skribenterna Tanvir Mansur och Julia Cagan. I dag skriver Gustav Almestad, Hanna Gustafsson och Tanvir Mansur för Genusfolket.

  • Gustav Almestad
  • Hanna Gustafsson
  • Nikita Feiz
  • Tanvir Mansur

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se