Stäng
augusti 23, 2013
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Vanliga frågor

Från och med den 1 oktober 2018 har Politism lagts vilande. Läs mer här

Vem äger Politism?

Politism.se är ett initiativ från Aftonbladets politiska chefredaktör och startas av Aftonbladet med LO och Kommunal som medfinansiärer. Vi har dock vår egen röst, vår egen agenda och representerar vare sig Aftonbladets ledarsida, LO eller Kommunal – och de representerar inte oss.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Vår kontaktsida hittar du här. Du kommer lättast i kontakt med oss via mejl. Där är det förnamn.efternamn@politism.se som gäller.

Vem är ansvarig utgivare för Politism?

Eric Rosén.

Vad menar ni med ”Genom att låta färre komma till tals kan vi låta fler röster höras”?

När alla får komma till tals på internet utan att en redaktör går in och sorterar eller man på andra sätt väljer vad som ska beredas plats vet vi – det har de flesta märkt vid det här laget – att det ofta slutar med att bara en enda röst hörs. En rätt så hatisk och obehaglig röst, ibland till och med hotfull. Sällan konstruktiv.

Därför tror vi att ett aktivt redaktörskap tillsammans med värdering från våra användare är det bästa sättet att låta flera olika röster verkligen höras.

Hur arbetar ni med data- och integritetsskydd?

Dataskydd

Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft och gäller från och med den 25 maj 2018 i hela Europa. De nya reglerna ställer högre krav på hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om vad det innebär här.

Politism är en del av Schibsted Sverige som hanterar din data. Vi skyddar din data och använder den för att anpassa tjänster och annonser till dig. Vill du se och ändra dina annonsinställningar så gör du det här.

Datainsamling och användning

Schibsted och Politism förlitar sig på legitimt intresse som rättslig grund för att samla och bearbeta data för smarta annonser.

Den data vi använder för att personifiera din upplevelse baseras endast på din användning av Schibsteds tjänster. Läs mer

Du som sedan tidigare har ett användarkonto registrerat på Politism kan också göra fler inställningar kring hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Sök på Politism.se