Stäng
blog-header
februari 13, 2015
Linus Larsson, bloggare

Ungcentern semmelhånar

Tidigare i veckan uppmärksammade stora delar av pressen att Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius totalsågar den omåttligt populära semmelwrapen på Instagram.

Vi här på Politism tycker naturligtvis att det här är mycket upprörande.

Checka dina privilegier, Hanna, semmelwrapen äger ju.

Vad är det egentligen som händer med högern? Hanna representerar ett parti som säger sig hylla och älska entreprenöriella innovationer, men nu sågar hon alltså själva symbolen för  snillrik företagsanda. Enligt Hanna förtjänar inte wrapen att ”inkluderas i allt vi håller heligt”. Beskedet kunde inte vara tydligare:

Centerpartiets ungdomsförbunds nya linje är att vara exkluderande och bakåtsträvande. Samt att de hatar entreprenörer.

Enligt Hanna bör minsta lilla samhällsförändring stävjas och kvävas i sin linda. Traditioner är oss av Gud givna och får aldrig utvecklas eller moderniseras. Det är extremt oroväckande. Förändring är nödvändigt för att människan ska kunna utvecklas. Vad hade hänt om ingen vågade tänka utanför boxen? Just det, Hanna. Utan människor som bakverksingenjörerna som ligger bakom semmelwrapen hade vi inte ens tämjt elden.

Att såga semmelwrapen är således att pissa på allt det som gör människan unik. Hur tror du telefonen du instagramhånade wrapen på blev till, Hanna? Jo, innovativa och nytänkande människor utforskade gränserna för vad som är möjligt genom att placera grädde och mandelmassa i ett platt vetebröd.

Det finns andra samhällsrörelser som till varje pris vill bevara våra svenska traditioner och seder, och dessa närmar sig centern alltså nu. Mer än så säger jag inte.

En annan möjlighet är att centerns nyvunna förakt för fri företagsamhet signalerar en glidning åt vänster. Om så är fallet applåderar vi naturligtvis att de äntligen kommit till insikt.

Om bloggen

  • Emelie Gunnarsson
  • Linus Larsson

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se