Stäng
blog-header
september 30, 2014
Emelie Gunnarsson, bloggare
Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du kan sluta gissa nu, Johan Hakelius

För ungefär en månad sedan så blev Apples iCloud hackat vilket resulterade i att  ett antal kända kvinnors privata bilder spreds över hela internet. Här på Politism har det skrivits om det här och här.

En av de drabbade var skådespelerskan Jennifer Lawrence. För några dagar sedan uppdagades det att det har hänt igen. Någon hade kommit åt ännu fler bilder på Lawrence, bland andra, som nu spreds över hela internet igen.

I min facebookfeed dök en lång diskussion upp där den manlige trådskaparen frågade sig varför Jennifer Lawrence har nakenbilder på sig själv? När jag låg i soffan och zappade på tv:n hamnade jag mitt i något kultursamtal där en av de kvinnliga deltagarna skrattade och utbrast i ett “haha, men varför tar alla dessa kvinnor nakenbilder på sig själva?”

Den som gick längst i hela den här smått reaktionära snillen spekulerar-leken var dock Johan Hakelius. I en text med den sympatiska titeln “Kan feminister inte räkna?” gör han sig sådär barnsligt aningslös när han undrar varför bilderna ens existerar. Kanske saknas en spegel i hemmet och man vill undersöka ett födelsemärke på rumpan? Kanske handlar det om supersäkert sex?

Om bloggen

  • Emelie Gunnarsson
  • Linus Larsson

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se