Stäng
blog-header
januari 16, 2014
Linus Larsson, bloggare

Amningshysteri

Här är den igen. Den gamla goda runkparallellen. Den är klassisk vid det här laget och får väl nästan sägas vara amningsdiskussionernas svar på ”Varför får man inte säga n-boll när man får säga vitlök?” Den dyker alltid upp när offentlig amning är uppe på de sociala mediernas diskussionstapeter.

Det är svårt att bemöta runkparallellen eftersom den är helt fri från logik.

Den bygger alltså på uppfattningen om att kvinnobröst är könsdelar och i första hand till för sexuell njutning och därmed direkt  att likna vid penisar. Så långt går det att förstå tänket utan att man för den sakens skull håller med om det. Det är bara att applicera lite patriarkala tankar kring kvinnokroppen och vem den tillhör. Men sedan tar det helt stopp.

Runkparallellen bygger nämligen – ofrånkomligen – på att man liknar matning av små barn vid sexuell självstimulans. Det blir väldigt galet och svårt att fortsätta utan att vara ute på väldigt tunn is och anklaga ammare för att vara sexuella brottslingar. Inte ens de som framför argumentet håller med om det längre. Dissektionen är över innan skalpellen ens hunnit tränga igenom huden. Det enda som återstår är att konstatera att penisen tyvärr blev en vitlök.

Har du något emot att barn får i sig näring bland andra människor – byt argument.

Om bloggen

  • Emelie Gunnarsson
  • Linus Larsson

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se