Stäng
blog-header
juli 18, 2016
Hasan Ramic, bloggare

Recept: Chili- och citronpasta med tofu

Efter att ha sett både säsong ett och två av Gomorra så kom jag på mig själv att prata grisitalienska med mig själv vid flera tillfällen och när en sån filma-ovanifrån-video på originalet till detta pastarecept dök upp på facebook såg jag det som ett tecken och levde ut min inre matmaffioso på riktigt: jag baxade receptet och veganiserade det.

Jag lärde mig ett par saker i processen:

Planera mina videos bättre, vikten av en större kastrull och en sån där fräsig pastatång när man gör sådant här och att man inte uttalar ”linguine” som jag gör i videon, men eftersom jag är en barbar så jobbar jag inte med omtagningar. Jag hoppas att ni gillar det, för det blev väldigt gott. Och som jag säger i videon – lyckas man få tag på tofu som är ihopmosad med sjögräs så kanske man kan få en mer ”autentisk” smak på det hela.

Recept:

250 g linguine
Tre klyftor vitlök, hackade
En halv röd chilifrukt, finhackad med frön för extra zang om man så vill
1 paket extra hård tofu, skuren i tigerräkstora bitar
70-100 g färsk bladspenat
4 matskedar vegetabiliskt smör
Salt och peppar
Olivolja
1 tsk oregano
2 matskedar finhackad färsk bladpersilja
Riven vegetarisk parmesan eller någon annan ostfri ost
Ca 1 msk citronsaft

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, sila av och låt stå. I samma kastrull värm olivolja så att det täcker botten. Fräs den hackade vitlöken och chilin på medelvärme i ca 2 min. Rör ner tofun, salt, peppar och oregano och fräs i ytterligare 2-3 minuter tills tofun är varm. Rör ner spenaten och rör runt tills den har blivit mjuk. Rör ner pastan, smöret, persiljan och den rivna osten. Rör runt tills allt är jämnt fördelat i pastan. Pressa citron över och rör runt en sista gång. Servera!

Om bloggen

Den Gröna Milen är en berättelse om vår, Hasan och Zlatan Ramics, resa i tillvaron som vegetarianer och veganer.
En berättelse kantad av politik, identitet, medvetenhet, träning och riktigt riktigt god mat.
Här skriver vi om vår vardag utan djurprodukter. Utan att predika med den nyfrälstes iver, men med avsikten att visa att det inte är så svårt, att det är helt rätt för alla inblandade – och framför allt väldigt gott.

  • Hasan Ramic
  • Zlatan Ramic

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se