Stäng
blog-header
december 15, 2015
Margret Atladottir, redaktör

Premiärintervju: Den gröna milen med Zlatan och Hasan

ÄNTLIGEN premiärdags för bloggen Den gröna milen här på Politism med bröderna Hasan och Zlatan Ramic.

Så, Hasan och Zlatan, vilka är ni?

Hasan: Jag är Hasan, en pyrande kolbit på den mediala glödbädden sedan en tag tillbaka, och har väl benämnts som allt från ”musikjournalist” till ”förortskille”. Just nu är jag i startgroparna till att sadla om till biodlare och eccentrisk eremit.

Zlatan: Zlatan, student vid KTH, expert på tumbrottning, besatt av träning och hälsa samt självutnämnd mästare av meal prep!

Berätta lite om hur bloggen kommer att vara uppbyggd!

Hasan: Bloggen kommer vara vår dagbok på resan som är veganism och vegetarianism. Vi ska skriva om politiken, både den reella och ideologiska som rör vårt område – konsumtion av djurprodukter, träning och utseende, maskulinitet, mijlöpolitik men också en del om beroende och narkotika. Framför allt vill vi försöka göra det underhållande. Vi vill tipsa människor om vad som är gott och förhoppningsvis också vara en moralisk kompass för andra män som försöker vandra samma väg som vi. Vi har som målsättning att göra ett matlagningsprogram/talkshow av detta där vi blandar alla elementen från bloggen.

Favoriträtt?

Zlatan: Jag är en simpel man, vissa dagar kan jag bara ta en stor baguette och en bytta oatly på mackan och älska livet, annars är Hasans Ital stew en riktig hit. En rätt som aldrig gör mig besviken är dock den bosniska spenatpajen, zeljanica.

Hasan: En enkel svampsås med havregrädde.

Vad önskar ni er allra minst just nu?

Hasan: En fortsatt flyktingkris. Släpp in folket, återbefolka landsbyggden, instituera ORDENTLIG svensk socialdemokrati med satsningar på vård, skola och integration och gör Sverige fantastiskt igen.

Zlatan: Att behöva förklara för en till människa att jag inte gillar fotboll. Skämt åsido, militariseringen av Sveriges poliskår ser jag som väldigt problematisk och så länge lönerna är låga så kommer hederliga polismän vara en bristvara medan kittade galningar inte kommer tveka att dra pistol för minsta lilla förseelse.

Om bloggen

Den Gröna Milen är en berättelse om vår, Hasan och Zlatan Ramics, resa i tillvaron som vegetarianer och veganer.
En berättelse kantad av politik, identitet, medvetenhet, träning och riktigt riktigt god mat.
Här skriver vi om vår vardag utan djurprodukter. Utan att predika med den nyfrälstes iver, men med avsikten att visa att det inte är så svårt, att det är helt rätt för alla inblandade – och framför allt väldigt gott.

  • Hasan Ramic
  • Zlatan Ramic

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se