Stäng
blog-header
maj 12, 2016
Hasan Ramic, bloggare

Gröna Milen lagar lasagne och intervjuar Mwuana

Halloj! I dag har vi ett alldeles speciellt avsnitt av ”Gröna Milen Lagar”!

Vi fick besök av en av våra favoritartister, Mwuana som inte trodde att en vegan-lasagne kunde bli lika dunder som en köttislasagne. Men vi motbevisade honom – och ni kan se vad utfallet blev i videon.

Recept:

Bechamelsås:

3 msk vetemjöl
6 dl havregrädde.
Kryddor: (Salt, peppar, muskotnöt)

Koka upp havregrädden och vispa ner mjölet. Låt puttra tills grädden har tjocknat. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Låt stå tills det har svalnat.

Tomatsås:

500 g Anammas sojafärs
1 gul lök

2 stjälkar selleri
2 morötter
2 klyftor vitlök
5 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
Olivolja
Kryddor (Salt, peppar, oregano, rosmarin, basilika)

Hacka alla grönsaker fint. Värm olivoljan i en kastrull och pressa i och fräs vitlöken snabbt. Rör ner grönsakerna och fräs dem under omrörning tills löken är på väg att bli genomskinlig. Häll i tomatpurén, skölj tomatpurépaketet med ca i dl vatten och häll i det också. Rör ner sojafärsen. Kasta in buljontärningen och rör om tills den har lösts upp, därefter sänk värmen till trean och låt puttra i ca 15 minuter. Hacka färsk basilika och timjan och rör ihop med oregano och krydda såsen. Smaka av med salt och peppar.

Lasagnen:
Lasagneplattor
Riven ”parmesan”

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med ett lager tomatsås med bechamelsås ringlat över i botten på en ungssäker form. Rada upp lasagneplattorna så de täcker såsen, det är inte så noga om det är ”för mycket” sås i kanterna, hellre det än torra pastakanter. Upprepa processen för varje lager och strö lite ”parmesan” för vare lager. Avsluta med att hälla ut resten av bechamelsåsen så att det täcker hela lasagnen, och strö över parmesan på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt den sedan svalna i 10-15 minuter och voilá!

 

Om bloggen

Den Gröna Milen är en berättelse om vår, Hasan och Zlatan Ramics, resa i tillvaron som vegetarianer och veganer.
En berättelse kantad av politik, identitet, medvetenhet, träning och riktigt riktigt god mat.
Här skriver vi om vår vardag utan djurprodukter. Utan att predika med den nyfrälstes iver, men med avsikten att visa att det inte är så svårt, att det är helt rätt för alla inblandade – och framför allt väldigt gott.

  • Hasan Ramic
  • Zlatan Ramic

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se