Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

maj 28, 2015
Mohammed Ryback, bloggare

Stefan, vad ska jag säga till mina döttrar?

Jag har två döttrar, två och tre år gamla. De är spralliga, pratar konstant och är fulla av liv. De säger vad de tycker och är inte rädda för att sticka ut. Som förälder hoppas jag att de kommer växa upp i ett samhälle där de kan vara modiga. Från förskola till skola, utbildning till jobb. Att inget ska få stoppa dem, att allt ska vara möjligt när det är deras tur att pröva sina vingar.

Men vad är det för Sverige mina döttrar kommer ärva?

5279525928_d6d94469e4_o_1024Min mamma är 50 år och jobbar som undersköterska. Hon har så länge jag kan minnas alltid slitit hårt. Hon är stolt över sitt arbete och hon älskar att ta hand om människor. Hon bryr sig och tar ansvar. Jag tror att det var det som lockade henne att arbeta inom vården. Min mamma har också tagit hand om vår familj, alltifrån barnbarn till mormor och mig förstås. Hon har alltid funnits där för oss. Det är sådana som mina mamma, som bär upp samhället, som är Sveriges ryggrad. Men min mamma har aldrig fått den uppskattning hon förtjänar. Varken i politik, lön eller arbetsvillkor.

Sedan jag var liten har jag hört politiker och fack prata om den djupa orättvisa som finns mellan män och kvinnor. Att lika löner är prioriterat, att det ska ske en förändring. Men jag är snart 30 och ingenting har hänt. Politiker måste stå upp för sina löften, det är dags att sluta snacka.

15858580416_7956d0e309_o_1024

Stefan Lövfen och Socialdemokraterna har nu makt att påverka vilken riktning Sverige går. När Stefan Löfven installerades som partiledare 2013 sa han “Vi har en arbetsmarknad skapad av män, för män. Blind för hemarbetet och byggd på en grund av självuppoffrande kvinnor. Det här vill vi ändra.”.  Men hur kan du agera så fel när du har så rätt, Stefan?

Ta strid för Sveriges ryggrad, ignorera den inte.

Om bloggen

Kommunal c/o Politism är ett samarbete för att få igång fler samtal om välfärden. Redaktör på bloggen är Alicia Dickner, som tidigare har arbetat inom vården. Twitter: @aliciadickner

ARKIV

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se