Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

maj 21, 2015
Alicia Dickner, -

Lyssna på dem som lyfter frågan om arbetsvillkor

Vårdpersonalen hörs sällan i vårt samhälle. När det varit skandaler runt hur vården ser ut på olika vårdboenden eller i hemtjänsten har det handlat om hur personalen inte hinner ta hand om alla.

Det har skrivits om hur det påverkar våra släktingar, som måste vänta på personal och sedan bara får alldeles för få minuter för att få hjälp. Men problemen drabbar inte minst vårdpersonalen – som måste springa mellan boenden, inte hinner ta pauser, lyfter för tungt för att ingen kan hjälpa till.

Trots sämre förutsättningar gör de sitt jobb. När det skärs ner och ”effektiviseras” betyder det att de drar tyngre lass själva och får sämre arbetsmiljö. Även om de boende och brukarna fortfarande är nöjda är det för att vårdpersonal ofta tar smällen. Det syns inte alltid att de har det sämre och stressigare. Och de lyssnas inte på tillräckligt mycket.

Därför ska ni lyssna på dem som vill lyfta deras röster. Läs Mohammed Ryback och Rawa Ali i Expressen i dag.

Om bloggen

Kommunal c/o Politism är ett samarbete för att få igång fler samtal om välfärden. Redaktör på bloggen är Alicia Dickner, som tidigare har arbetat inom vården. Twitter: @aliciadickner

ARKIV

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se