Stäng
blog-header
oktober 18, 2016
Aleksa Lundberg, bloggare
Foto: Christine Olsson / TT

Varför spinna vidare på alliansens skitpolitik, Åsa Regnér?

Regeringens direktiv till Försäkringskassan att strypa assistanstimmar för personer med funktionsvariationer har fått massiv kritik, bland annat efter att en MS-sjuk kvinna tragiskt avlidit, troligen på grund av att hon saknade assistans.

Men jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) försvarar regeringens linje, bland annat i en intervju i P1 morgon förra veckan.

”Oseriösa aktörer använder pengarna till marknadsföring. Vi måste ha en rimlig assistans och sätta dit de som fuskar”, rabblade Regnér son ett eko av Nya Moderaterna.

Föreningen STIL (Personlig assistans och politisk påverkan) undrar nu i ett inlägg om det verkligen är rimligt att bestraffa brukarna av assistans för bluffbolagens ohederliga fördelningspolitik.

”Om problemet är att pengarna används fel, så borde det regleras genom till exempel mindre vinster i välfärden. I stället pratar Åsa Regnér om att träffsäkerheten är låg och att pengarna ska gå till ‘rätt personer’. Men att pressa assistansersättningen sätter varken dit fuskare eller oseriösa aktörer. Det gör bara att vi inte kan ge våra assistenter vettiga löner.”

STIL menar att LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) är vår tids största demokratiska reform. Tack vare den kan 16 000 personer leva i frihet och som de själva vill. Självklart ska en sådan lag utvecklas, inte avvecklas.

Det är skrämmande att regeringen fortsätter försvara direktiv och beslut som bevisligen slår hårdast mot de mest utsatta. En rödgrön regering ska rättvist fördela resurser från de som har mest till de som har minst. Den ska absolut INTE underhålla – eller snarare vidareutveckla – alliansens införda skitpolitik. Till och med Liberalernas Jan Björklund vill ju dra i nödbromsen.

Höj skatten för de rikaste, stryp vinsterna i välfärden (för bövelen!) och utveckla LSS. När ni ändå är i farten kan det också vara hög tid att skaffa den där beryktade ryggraden.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se