Stäng
blog-header
augusti 28, 2018
Aleksa Lundberg, bloggare
Glad trio poserar under debatt om framtidens Sverige. Vilka av oss blir först kastade åt SD-vargarna? Foto: Pontus Lundahl/TT

Lööf och Björklunds mumlande om SD är en skam

Efter att 11 438 personer skrivit under Kvinna till kvinnas namninsamling avslutade organisationen uppropet mot nationalism, för att överlämna bibban med underskrifter till statsministerkandidaterna. Budskapet är tydligt:

Sverigedemokraterna försöker tona ned sin aggressiva nationalism, och påstå att jämställdhet är något nedärvt svenskt. Samtidigt är Sverigedemokraterna det enda riksdagspartiet som vill begränsa aborträtten och de framhåller kärnfamiljen med biologiska, traditionella könsroller som nödvändiga(…)Därför vill jag hälsa (statsministerkandidaterna) att jag aldrig kommer acceptera att (ni) samarbetar med nationalister, skriver Kvinna till kvinna.

I samma veva släpper Aftonbladet Ledare en valfilm där de synliggör hur Centerpartiet och Liberalerna fortsatt mumlar om hur de ställer sig till att bilda regering med stöd av SD.

Både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) har hintat om att de önskar bilda en alliansregering med Moderaterna och ser det som ”osannolikt” att M kommer öppna dörren för SD. Men Ulf Kristersson är tydlig med sin agenda:

”Vi står för vår politik hela vägen in i kaklet. Vi kommer göra allt vi kan för att vår politik ska få så stort genomslag som möjligt”, säger han i en intervju med Expressen.

Enda sättet för M att få tillräckligt med stöd är dock genom att luta sig mot Åkesson och hans gäng i riksdagen. Något han inte kan göra utan att ge något tillbaka:

”Då kommer vi kräva ett inflytande som står i proportion till vårt valresultat”, uppger SD-ledaren i en intervju med Aftonbladet.

I en tidigare artikel om hotet mot HBTQ-personer skriver jag om SD:s samarbete i EU-parlamentet, med länder som Ungern och Polen bland annat. Alla borde frukta hur dessa krafter tillsammans växer sig starkare på EU-nivå. Givetvis är denna bruna allians även ett hot mot kvinnors rättigheter. I Ungern är kvinnors rättigheter kraftigt eftersatta och organisationer som jobbar med frågorna utsätts regelbundet för attacker. Polen har en av de mest restriktiva abortlagarna i Europa.

Vad är det då för politik SD kommer försöka driva igenom när de väl fått inflytande i Kristerssons regering? Jo, bland annat detta:

I skrivande stund lockar SD 19,5 procent av väljarna vilket ger dem 70 mandat i riksdagen. De blir alltså näst största parti om siffrorna står sig till valdagen. Det är rent ut sagt oansvarigt av allianspartierna att ens tänka tanken på regeringsbildning med stöd av SD. Förr eller senare kommer de vara tvungna att ge en hel del tillbaka. Vilka av oss blir det då som först kastas till vargarna?

Moderaterna är som sagt rätt så tydliga med att de är beredda att göra vad som helst, men Centern och Liberalerna – hur ska ni ha det? Ska ert mumlande tolkas som att ni till slut ger med er?

Sverige 2018 måste vara så pass långt gånget vad gäller jämställdhet att dess befolkning drar i nödbromsen när mänskliga rättigheter återigen hotas på bred front. Allt annat är en skam.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se