Stäng
blog-header
november 18, 2016
Aleksa Lundberg, bloggare
Hatet visar allt oftare sitt fula tryne runtom i världen. Här genom ett gäng Trump-masker. Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Demokratins riddare – I framtiden vågar alla säga hora

I USA heter nästa president Donald Trump. 

En självcentrerad, fördomsfull populist som just nu rekryterar bakåtsträvande krafter från fascistisk extremhöger till sin stab. Aborträtten kan inte längre tas för given, detsamma gäller mänskliga rättigheter för HBTQ-personer, personer som rasifieras och människor med normbrytande funktionalitet. Trumps seger spär även på oroligheterna i Sverige och Europa, där rasistisk och nazistisk organisering växer sig allt starkare.

Klassklyftorna växer och lönegapet är i dag lika stort som det var på 1930-talet – och jag vågar påstå att vi just nu upprepar historien. Landsgränder stängs för människor i nöd, yttrandefrihet och demokrati förvrängs till att vara rättigheter för mobbare att sätta dit de som anses vara ”obekväma typer”.

Jag vill i ärlighetens namn bara gömma mig under täcket och först titta fram när faran är över. Men det är inte ett alternativ. Det är dags att bjuda på organiserat motstånd.

Vi som står för öppenhet, medmänsklighet och solidaritet måste på allvar gå samman. Sluta kasta skit på varandra för att ”den andre” bedriver ”fel” kamp. Allt hänger ihop; kapitalism, rasism, kvinnoförtryck, HBTQ-fobi och funkofobi. TILLSAMMANS måste vi BEKÄMPA de ökande klassklyftorna, den orättvisa fördelningen av resurser, de stängda gränserna och det normerande system som talar om för oss vilka som har ”rätt” eller ens möjlighet att ta del av vansinnestävlingen. Allt åt fucking alla och det är nu!

Vi måste också få skratta åt allt elände, så nedan hittar ni en liten trailer som sammanfattar min syn på samhällsutvecklingen (eller snarare avvecklingen) just nu.

Gör motstånd, krama en kompis och kämpa tillsammans.

(PS. Till dig som behöver extra politisk pepp och energi rekommenderar jag den här ljuvliga intervjun med Gudrun Schyman. Puss.)

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se